Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren en bezoekersstatistieken te meten.
Wil je onze cookies niet accepteren? Klik hier
Accepteer

API-koppelingen

U wilt graag nieuwe software laten ontwikkelen om zo taken binnen uw organisatie te automatiseren of te optimaliseren? Met die nieuwe software kunt u verspillingen en onregelmatigheden terugdringen. Maar u maakt al gebruik van een aantal softwarepakketten waar u geen afstand van wilt doen. Wat is er dan mogelijk?

Slim integreren met bestaande software

Om efficiënt tot verbeteringen te komen kan het wenselijk zijn om bestaande software(onderdelen) te verbinden in een nieuwe werkwijze. In veel gevallen is het mogelijk om door middel van API-koppelingen uw bestaande software met onze nieuwe software te laten communiceren. Zo investeert u alleen in de deeloplossingen die echt nieuw voor u zijn en maakt u optimaal gebruik van uw reeds bestaande infrastructuur.

API koppelingen

Een API of Application Programming Interface is een reeks definities en instructies opgesteld door een softwarepakket die de communicatie met andere softwarepakketten mogelijk maakt. De programma’s die met elkaar gaan communiceren hoeven niet in detail van elkaar te weten hoe ze werken, maar vertellen elkaar hoe ze informatie kunnen uitwisselen en functies kunnen aanroepen.

In veel gevallen zijn er voor uw bestaande software API-instructies beschikbaar gesteld. In dat geval kunnen we slim gebruik maken van bestaande informatie en functies om de processen mee in te richten.

Een voorbeeld van koppelingen tussen programma’s d.m.v. API’s is een webshop. De webshop haalt zijn catalogus-informatie en klantenbestand op uit een administratiesysteem. Wanneer er vervolgens een bestelling op de website wordt gedaan stuurt de webshop informatie over de klant en de bestelling terug naar het administratiessyteem. Tegelijkertijd rolt er een bestelling uit de printer. Op deze manier is de bestelling direct administratief verwerkt en zijn de voorraden up-to-date. Op deze manier is een geautomatiseerde informatiestroom ontstaan waar weinig handwerk aan te pas hoeft te komen. Het risico op fouten, verspilling en overbelasting is daardoor nihil.

Mogelijkheden

Bent u benieuwd hoe nieuwe software uw bedrijfsprocessen efficiënter en eenvoudiger kunnen maken met respect voor uw bestaande situatie? Wilt u weten hoe API-koppelingen de integratie met uw bestaande software kan vergemakkelijken? Neem dan nu vrijblijvend contact op voor een kennismaking en advies. 

Benieuwd hoe ook uw organisatie kan profiteren van slimme software koppelingen?

Wilt u weten hoe API koppelingen de verbinding van nieuwe applicaties met uw bestaande software kan verbeteren?