Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren en bezoekersstatistieken te meten.
Wil je onze cookies niet accepteren? Klik hier
Accepteer

GenHotel

GenHotel is een virtuele ontmoetingsplaats waar de internationale koeienfokkerijwereld samen komt om fokmateriaal aan te kopen. Op GenHotel wordt op basis van genetische informatie een keur aan populaire internationale donorkoeien gepresenteerd. Regelmatig worden er op de website veilingen van kalveren en embryo’s georganiseerd. Om een weloverwogen keuze uit het aangeboden fokmateriaal te kunnen maken is het van belang dat de genetische informatie van de dieren up-to-date is.

Oude situatie

De genetische informatie van de dieren wordt aangeleverd in Excel lijsten. afhankelijk van de afkomst van een dier worden die lijsten anders opgebouwd. Nederlandse indexen gebruiken heel andere variabelen en methoden van waardebepaling dan bijvoorbeeld Amerikaanse of Deense indexen. Doordat elk land verschillende variabelen gebruikt en de waarden anders bepaald, bleek het up-to-date houden van de informatie op de website een arbeidsintensief, moeilijke en foutgevoelige klus.

Werkzaamheden

Voorafgaand aan het realiseren van het nieuwe online platform voor GenHotel, de website en de veiling, heeft Slagkracht in overleg met de betrokken experts bij de opdrachtgever een gestandaardiseerde template voor de informatie ontworpen. Voor de bronbestanden uit de verschillende landen werden scripts geschreven die de variabelen en waarden omrekent naar de samen bepaalde standaard. Het verwerken en omrekenen van de variabelen in de verschillende lijsten hebben we geautomatiseerd. Met de gestandaardiseerde waarden maakten we eenduidige, overzichtelijke weergaven van afstamming en genetica.

Resultaat

De eindgebruiker kan zich nu duidelijker een beeld vormen van de genetische informatie van de dieren. De fokwaarden van Amerikaanse dieren zijn nu eenvoudig met die van Nederlandse dieren te vergelijken. Door het digitaliseren is het up-to-date houden van informatie niet langer een tijdrovende klus, wat eerst dagen werk kostte is nu in enkele seconden door het systeem verwerkt. De foutgevoeligheid is door het automatische proces drastisch afgenomen.

Medewerkers hebben door de automatisering hun handen vrij gekregen om hun klantcontact beter te onderhouden. Als bijkomend voordeel is er door de digitalisatie een centrale database met informatie van dieren ontstaan. Die maakt dat GenHotel een uitgebreid naslagwerk van genetische- en stamboominformatie is geworden.

Geïnspireerd geraakt door deze case?

In elke organisatie valt wel winst te behalen. In tijd én geld. Bent u benieuwd welke oplossingen er voor uw organisatie mogelijk zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking.