Wij gebruiken cookies om je gebruikerservaring te verbeteren en bezoekersstatistieken te meten.
Wil je onze cookies niet accepteren? Klik hier
Accepteer

Verkeerswijzer Groningen

Het Verkeer- en vervoersberaad Groningen (VVB) is het hoogste sectorale overleg op verkeer- en vervoersgebied in Groningen. Het VVB heeft een kader- en prioriteit stellende, toetsende en adviserende rol. In dit overlegorgaan zijn het Rijk, Provincie Groningen, de Groninger gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en maatschappelijke organisaties, zoals VVN en ANWB vertegenwoordigd.

Het secretariaat van VVB, ondergebracht bij de afdeling Verkeer en Vervoer van de provincie Groningen, zet zich samen met haar partners en andere betrokken in om de verkeersveiligheid in de provincie te vergroten door voorlichting te geven en verkeerseducatieprogramma’s uit te voeren op scholen.

Oude situatie

Het Verkeer- en vervoersberaad in Groningen is in vergelijking met het Verkeers- en vervoersberaad in Drenthe nog een jonge organisatie. Doordat het VVBD en het VVBG intensief contact onderhouden heeft het VVBG goed kunnen meekijken met hoe het VVBD haar organisatie geregeld heeft. Via het VVBD heeft het VVBG goed kunnen zien welke voordelen de door Slagkracht ontwikkelde software het VVBD heeft opgeleverd. Voor het VVBG, die voor nagenoeg dezelfde werkwijze heeft gekozen, was de keuze voor de software van Slagkracht daardoor snel gemaakt.

Werkzaamheden

Ondanks dat de werkwijze nagenoeg gelijk is aan die van het VVBD heeft het VVBG te maken met een andere regionale indeling, andere scholen, andere projecten, andere uitvoerders en een iets anders ingerichte interne organisatie. Voorafgaand aan de implementatie heeft Slagkracht de software geschikt gemaakt om naadloos op de organisatie van het VVBG aan te kunnen sluiten. Het VVBG heeft hierdoor een vliegende start met het gebruik van de software kunnen maken.

Resultaat

Het direct digitaliseren van de vele handelingen die de regiocoördinatoren dagelijks moeten plegen, maakt dat de organisatie direct behoorlijk efficiënt aan de slag kon gaan. Door gebruik van het projectadministratiesysteem houden de regiocoördinatoren hun handen vrij om goede contacten met hun relaties te onderhouden. De regiocoördinatoren hebben direct inzicht in alle communicatie die er tussen het VVB en de scholen of uitvoerders is geweest. De software maakt dat het VVB te allen tijde inzicht heeft in budgetten, financiële stromen, projecten en uitvoeringen van projecten. De software stelt het VVB daarmee in staat haar toetsende en controlerende rol uit te voeren.

Geïnspireerd geraakt door deze case?

In elke organisatie valt wel winst te behalen. In tijd én geld. Bent u benieuwd welke oplossingen er voor uw organisatie mogelijk zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking.